Bakat

Japp, jag fördrev nyss tiden med att baka en chokladkaka med cocos i långpanna. Hur lätt som helst att göra och väldigt god om jag får säga det själv;) Man blandar 5dl socker med 4ägg, smälter 250g margarin som man tillsätter tillsammans med 2,5dl vetemjöl, 4msk kakao och 2tsk vaniljsocker. Ner med smeten i en långpanna som man smörjt med margarin samt "bröat" med riven cocos, och sen häver man på ett lager riven cocos ovanpå smeten. In i ugnen på 200grader i 15minuter. KLART!

När jag var liten, i typ lågstadieåldern så gjorde mamma den kakan jämt, hade alltid med mig på utflykter, roliga timmen osv. Sen av någon anledning (förmodligen för att mamma lessnade på att göra samma kaka jämt) så åt jag aldrig den längre och har nog inte ätit den på 10år, så jag bad mamma om receptet när vi var där nere, så nu är det andra gången jag bakar den sen vi kom hem :) Jag tänkte även baka denna i mars och frysa in, så man har fika när det blir dags för alla som vill snusa bebis att komma på besök :) Kommer ju baka annat också, men denna är så enkel och billig så den kommer definitivt att bakas några satser av. Blir säkert mina specialmuffins med vit blockchoklad också, de brukar vara ganska populära.

Hade tänkt tvinga sambon att ta kort på magen ikväll eller imorgon, så får se om det blir en bild här nån dag:) Ska iaf ut med en på fb, min syster i andra änden av Sverige har efterfrågat det, hon ska ju ha barn i juni/juli, en liten flicka! Så mysigt och kul att det blir två kusiner samma år, synd bara att det är 80-90mil i mellan:/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!
Vinn presentkort
PokerCasinoBonus